9 Ocak 2009

Merhamet, vicdan ve melekler 02 - 7Pounds

Bu aralar çekiyorum heralde bu tip işleri. Seven pounds!
Bell airden beri sevdiğimiz adamımız will smith in başrollerini oynadığı son film; sanat açısından çok da yüksek skor alamayacak belki ama anlattıklarını herkes içselleştirebilmeli.
Merhamet ve vicdandan bahsettiğimiz yazıdan çok olmadı ama bu sefer de ona benzer kırıp döktüklerimiz karşısında insanın hissetmesi gereken vidan sorumluluğunu belki gereğinden fazla yoğun anlatan bir film olmus.
Herkes herşeyden şikayet ediyor ama kırdıklarımızı döktüklerimi tamir etmeye ne kadar vakit ayırıyoruz?Belki çoğu zaman farkında bile olmuyoruz.
İyi insan kimdir? Nasıl olunur?Uçkurumuzu, keyfimizi, paramızı, kazancımızı bu kadar çok düşüneceğimize iyi insan olmaya çalışmak! Yapılabilir mi?
En zoru bu sanki. Para kazanmak kolay ama ya kırılanları tamir etmek?Bunları düşünebilmek? Bu odtü, itü de öğretiliyor mu? Ya MIT'de? Bunu aile verir, vicdan berir, sanat berir, ananeler verir derim ben. Ya merhamet nedir?
Bence her kalp kırdığımızda bir melek bizi terk eder. Ve öbür tarafta yanımızda melek olmayınca, ateşler alevler ve sonsuz acılar.
Bunu düşünmeli, korkmalı ve insana değer vermeliyiz. Egoyu yenmeli, daha fazla insan olmalıyız.

Hiç yorum yok: