2 Şubat 2009

Sorunlar, tespitler, çözümler !


Beşiktaşın kurtuluşu ile ilgili fikirleri burda masaya yatırmak istiyorum artık. Öncelikle akla gelen sorunlar, tespit ve çözümleri önümüzdeki günlere bırakalım.


Novecento'nunda katkılarını beklemek ile beraber, Beşiktaş camiasının bence en önemli ve hiç dile getirilemeyen bir sorununu dile getirmek istiyorum.


Maalesef ve maalesef, medyada - tv, gazete, internet vb. gibi - kesinlikle düzgün, dünyayı izleyen, günümüz futbolunu takip edip analiz edebilen, aklı başında bir tane yazar yok. Akla en yakın geleni Cem Dizdar ancak kendisi de her zaman yazamıyor. (Örn : Bana Beyoğlu Ocakbaşını öğretmesi - süper bir mekan kaçırmayın derim) Yazsa çok keyifli oluyor ama onun yazıları daha çok bir hayat tarzı olarak Beşiktaşlılık gibi oluyor. Bu işi biraz yapan, yapmaya çalışan, ses getiren, yankı bulan Sn. Kanat'tı ki kendisi çok da destekli atar-yazar-çizerdi, olsun gene de sesi yankılanır, yerini bulurdu camiada. Şimdi bakıyorum kimse yok. İstiyorum dünkü maçı Beşiktaşlı, camiada saygı görecek, teknik bilgisi kabul edilebilecek bir yazar yazmış mı diye? Kimi okuyayım ki? Tv 'de yorum yapanlar Allah'lık zaten, Sinan Engin, Sn. Aybaba, Vedat Okyar, Şanlı kaptan vs. Allah aşkına bu isimlerden hangisini okuyup rasyonel bir çözümleme ortaya çıkaracağını görebilirsiniz ki?

FB, GS'ye bakıldığında; Altan Tanrıkulu, Mehmet Demirkol, Rıdvan, Hıncal vs. diğer bir vatandaş vardı enterasan sakallı aklıma gelmedi bir türlü, vs. en azından 5-6 kişi sayılabilir. Bunlar ciddi, saygın, vicdanlı, işkembeden sallamayan, teknik ve insani değerlendirmeyi rasyonel yapan insanlar. E peki BJK camiasinda bu isimler gibi düzgün ve ses getirebilen kim var? Bence kimse yok? Acilen medya yayın organlarına bu konuda çalışma yapmalarını rica ediyorum.


Basının ve eleştirinin ne kadar önemli olduğunu izah etmeye gerek yok. Bjk de başka bir çok organ gibi bu dalda düzgün çalışmıyor. Acilen bu konuya birilerinin ağırlık vermesi gerekli. Camianin bilinçlenmesi ve doğru yönlendirilmesi çok önemli. İyi haftalar tüm vatandaşlarımıza.....

Hiç yorum yok: