12 Şubat 2009

Daily Energy-15

• 300 MİLYON DOLAR PEŞİN YATTI SAKARYA ELEKTRİK AKCEZ'E GEÇTİ/ Hürriyet - 12.02.2009
AKKÖK-Akenerji-CEZ konsorsiyumu, Sakarya Elektrik Dağıtım için imzayı attı.


• ZORLU'DAN ELEKTRİĞE 8 MİLYAR DOLAR /Radikal - 12.02.2009
Zorlu Enerji Grubu Başkanı Murat Sungur Bursa, global finans krizine rağmen grubun 2015 yılında 4.200 Megawattlik (MW) elektrik üretim kurulu gücüne sahip olmak için planladığı 6-8 milyar dolarlık yatırım hedefinden vazgeçmediğini söyledi.


• GÜNEŞ ENERJİSİNDE "3 AŞAMALI" EPDK DÜZENLEMESİ YOLDA / GAS POWER - 01.01.2009
EPDK Başkanı Hasan Köktaş; "Güneş enerjisine yönelik olarak ilk etapta alım garantisi fiyatı belirlenecek. Ardından farklı teknolojilere göre teknik yeterlilik kriterleri belirlenecek. Son olarak da başvuruların hangi kriterler çerçevesinde değerlendirilip sonuçlandırılacağına yönelik bir düzenleme yapılacak" dedi.

• BİR TERMİK TAMAM, İKİ TERMİK TAMAM, ÜÇÜNCÜDE İSYAN/KAYNAK ELEKTRİK - 01.01.2009
İki termik santralla iç içe yaşayan Zonguldak’ın Çatalağzı beldesi, üçüncü santrala onay çıkınca kazan kaldırdı. Santralın Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporu mahkemede iptal edildi.

• BAYKAL: AB'YE ENERJİ BAŞLIĞINI AÇIN DEDİ /Radikal - 12.02.2009
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Türkiye ile katılım müzakerelerinde 'Enerji' başlığının açılmasını istedi.


• BAŞKENT DOĞALGAZ: İDDİALAR DOĞRU DEĞİL /Referans - 12.02.2009
Başkent Doğalgaz A.Ş yetkilileri, Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Ali Çetin'in iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek,"Doğalgazın içine hava veya su katılması doğru değil. Doğalgazın içinde oksijenin olmaması gerekiyor.” dedi.


• "İTİBARI YÜKSEK BİR DOĞAL GAZ DAĞITIM SEKTÖRÜNÜ ELBİRLİĞİYLE İNŞA EDECEĞİZ" /GAS POWER - 01.01.2009
EPDK Başkanı Hasan Köktaş, "Hepimizin ortak amacı; ülkemize ve milletimize uzun yıllar boyunca hizmet edecek, güçlü şirketlerin faaliyet gösterdiği, itibarı yüksek bir doğal gaz dağıtım sektörünü elbirliği ile inşa etmektir" dedi. '

• PETFORM'DA YENİ YÖNETİM KURULU BELİRLENDİ /GAS POWER - 01.01.2009

Petrol Platformu Derneği'nin (PETFORM) 2009 yılı Genel Kurul toplantısı Ankara'da gerçekleştirildi.


• "RUSYA NABUCCO PROJESİNE KATILMAYACAK" /GAS POWER - 01.01.2009

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi İvanovsky, ülkesinin NABUCCO konusundaki tavrını net bir biçimde ortaya koydu: "Rusya NABUCCO projesine katılmayacak".

• RESSİAD, YENİLENEBİLİR ENERJİNİN DESTEKLENMESİ İÇİN WORKSHOP DÜZENLEYECEK /GAS POWER - 01.01.2009
2009 yılı sektörel değerlendirme toplantıları kapsamında EPDK yetkilileri, RESSİAD üyeleriyle Ankara'da bir araya geldi. Toplantıda, gündemde olan kanun tasarıları, rüzgâr yatırımlarında yaşanan sorunlar ve küresel krizin sektöre yansımaları ele alınırken, yenilenebilir enerjinin desteklenmesi amacıyla bir workshop düzenlenmesi kararı da alındı.


• AGDAŞ, TÜRKİYE'NİN İLK ÖZEL DOĞAL GAZ ŞİRKETİ /GAS POWER - 01.01.2009
Sapanca'ya doğal gaz verilmesine ilişkin açıklamalarda bulunan AGDAŞ İcra Kurulu Başkanı Fatih Erdem, AGDAŞ'ın 2001 yılında özelleştirilen Türkiye'nin ilk özel doğal gaz dağıtım şirketi olduğunu hatırlattı.


• ENERJI BAKANLIĞI’NIN 3 HEDEFİ /Vatan - 12.02.2009
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, bakanlık olarak 3 tane daha hedefleri olduğunu belirterek, şöyle konuştu: " Bunlar nükleer enerji, Nabucco Projesi ve Karadeniz'de kendi doğalgaz ve petrolümüzü bulmak. "


• KYOTO'YA KRİTER İTHAL EDİLECEK /Radikal - 12.02.2009

Enerji Bakanı Güler iddialı konuştu: Türkiye Kyoto Protokolü'nü zaten uygulamaya koydu.

Hiç yorum yok: