4 Şubat 2009

Ah Enerji Vah Enerji

Memleketimin hali!

Son yıllarda pervasız bir şekilde yapılan yatırımlar ve yatırım serbestisi sonucu inanılmaz yolsuzluklar ortaya çıkıyor.
Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) Genel Müdürü Sefer Bütün, açığa alındı.


Bütün, EÜAŞ'ta yürütülen bir soruşturma kapsamında, soruşturmanın sağlıklı yürütülebilmesi için müfettişin talebi üzerine açığa alındı.2003-2004 yılları arasında Yeniköy Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş'de (YEAŞ) genel müdür, ardından da EÜAŞ Genel Müdürlüğü'nde (2004-2005) müşavir olarak görev yapan Bütün, daha sonra EÜAŞ Genel Müdürlüğü'ne atanmıştı.



SEFER BÜTÜN'Ü GÖREVDEN ALDIRAN
İKİ İHALEDE NELER YAPILDI
1981 yılında Yeniköy Santralı'nı yapan Polonyalı Elektrim'e iki kazan rehabilitasyonu projesi verildi. EÜAŞ'ın 35 milyon dolarlık bu projeyi ihalesiz olarak şirkete verdiği ortaya çıktı.
Maddi olarak daha büyük bir proje olan Ambarlı Fuel-Oil Santralı'nın rehabilitasyon ihalesi kapsamında evrak eksikliği, usulsüz işlemlerin tespit edildiği iddiaları soruşturma kapsamında değerlendiriliyor.




Göreve bakan tarafından getirilen Bütün, daha evvelde gene yolsuzluklar sebebiyle görevden alınan eski EÜAŞ Genel müdürü yerine atanmıştı.

Hiç yorum yok: