10 Şubat 2009

Daily Energy-14

SEDAS DEVRİ ÇARŞAMBA GÜNÜ / Petroturk – 10.02.2009
Akenerji ile Çek Cumhuriyeti Elektrik Dağıtım ve Üretim Şirketi CEZ'den oluşan Akcez ortak girişim grubu, Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş.’yi Çarşamba günü devralacak.

BULGAR ŞARAPÇILARIN ROTASI TÜRKİYE / Dünya - 10.02.2009
Enerji ile ilgili de Bulgaristan'da çalışmalar yapılabileceğini söyleyen Türk-Bulgar İş Konseyi Başkanı Yalcın Egemen, "Yenilenebilir enerji teknolojisi Bulgaristan'da yeni yeni kabul gördü. Özellikle rüzgar enerjisinde müşterek hareket edilebilir" dedi.

OSB'LER DOĞALGAZ İÇİN İTHALAT YETKİSİ İSTEDİ / Dünya - 10.02.2009
Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kurulu (OSBÜK) Başkanı Mahmut Yılmaz, BOTAS'ın serbest piyasa olarak adlandırılan ancak tekel olan durumundan çıkarılması için OSBlere doğalgaz ithalatı yetkisi verilmesini istedi.

ÇARK DÖNMÜYOR / Dünya - 10.02.2009
Sanayi üretimi yüzde 17.6 geriledi.

TÜRKİYE'DE KRİZDEN EN AZ YARAYI ENERJİ ALACAK / Dünya - 10.02.2009
Enerji sektöründe yatırım yapmak isteyen yerli ve yabancı şirketlere danışmanlık- mühendislik hizmeti veren Enco Enerji'nin Genel Koordinatörü Gözde Hasçelik, Türkiye'de krizden en az yarayı enerji alacağını söyledi.

ALARKO-TECHEM, %30 UCUZA ISITACAK /Dünya - 10.02.2009
Alarko Carrier ve Techem, Avrupa'da 25 yıldır yasal olarak uygulandığı belirtilen, Türkiye'de ise bin metre kare ve üzeri kullanım alanına sahip binalarda “Enerji Verimliliği Yasası” yla zorunlu kılınan ısı gider paylaşım sisteminde işbirliğine imza attı.

TERMİK SANTRALLER VE ÇEVRESEL ETKİLERİ / Günlük Evrensel - 10.02.2009
Termik santrallar, linyit kömürünün çıkarılmasından yakılan kömürün oluşturduğu külün depolanmasına kadar geçen birbirine bağımlı birçok prosesle çevrelerinde önemli çevre kirliliği oluşturdukları gibi, bu kirlilikten insan, hayvan ve bitkiler de olumsuz etkilenmektedir.


GE ENERGY İLE MİTSUBİSHİ ARASINDA ANLAŞMA / Hürses - 10.02.2009
GE Energy ile Mitsubishi Heavy Industries'in (MHI) gaz türbini kombine çevrim enerji santrallerinde kullanılmak üzere kombine çevrim buhar türbininin tasarlanması ve geliştirilmesi için işbirliği yapmak üzere bir mutabakat anlaşması imzaladığı bildirildi.


YERLİ ENERJİYE TORPİL / Posta - 10.02.2009
Enerji Bakanlığı, yerli enerjiye dayalı elektrik üretimine vereceği desteğin alt sınırını yeniden belirledi. Alt sınır, güneş enerjisinde 20-25 sent, rüzgarda 6 sent, jeotermalde 7 sent, hidroelektrikte 5 sent olacak.


TURCAS'TAN ENERJİYE 5 MİLYAR $ YATIRIM / Referans - 10.02.2009
Turcas Petrol Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Aksoy, önümüzdeki 5 yılda enerjiye 5 milyar dolar yatırım planladıklarını söyledi.


PAPART VADİSİ'NDE HES'LERE AÇILAN DAVA / Dokuz Sutun - 10.02.2009
Dereleri Platformu Sözcüsü Hüseyin Avni Bulunmaz, Rize idare Mahkemesi'nin, Artvin'in Şavşat ilçesindeki Papart Deresi'ne yapılacak HES projelerine verilen su kullanım hakkının iptali için açtıkları davada, "yürütmeyi durdurma" kararı verdiğini bildirdi.

ALİAĞA ÇAKMAKTEPE ENERJİ ÜRETİM AŞ YÖNETİM KURULU BAŞKANI ATIL AKKAN, GRUP BÜNYESİNDEKİ ALRES ŞİRKET / Vakit - 10.02.2009
Aliağa Çakmaktepe Enerji Üretim A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Atıl Akkan, grup bünyesindeki ALRES şirketinin MTA'nın Aydın'da açtığı jeotermal enerji ihalesini 12 milyon dolar bedelle kazandığını bildirdi.

Hiç yorum yok: