18 Eylül 2009

Datça Aktur

Sonunda elitin mekanına gittik. Yanlış anlamayın elit derken sosyete demek istemiyorum, gerçekten elit; son derece şık 70-80 yaşında babalar, dedeler, anneanneler vs. Tavla partileri, akşam yürüyüşleri vb. gibi ancak aile olarak gidilince kafayı dinleyecek bir yer.

Datça Aktur kısaca, 2 ayrı kısımdan ve bir camping kısmından oluşan bir site. Toplam 1100 civarı hane + camping sahası ile 5000 civarı insanin olduğu özel mekan. Konum olarak Marmaris'ten Datça'ya giderken aşağı yukarı 40. km civarında. Yol biraz zorlu olduğundan Marmaris'ten takribi 45 dakikada varılıyor. Sitenin plajı bir koyun içinde plaj yaklaşık 2 km kadar ve sadece siteye ait. Sitenin yol tarafına bakan kısmı ise tamamen orman ve yol ile arası 200 metre civarı. Halı saha, 2 adet basket sahası, beach volley ve hatta mobil Burger King var.

Artı olarak 2 restoran, 1 cafe, 1 çay bahçesi var. Yemekler çok ağım şahım değil.

Haftada 3 kere, pazartesi,çarşamba, cuma pazar kuruluyor. Pazar normal semt pazarı gibi, hersey var. Sitenin içinde 2 adet bakkal var, fiyatlar fahiş ! Örneğin markettde 2.5 a satılan nescafe soğuk kahve burda 4.75, ki insan ya Datça Migros veya bu ülkede görebileceğim en güzel hizmetlerden bir tanesi 24 saat açık Marmaris Kipa'dan alışveriş yapar işini halleder.

Evler tek kat veya dublex. Her taraf çiçekler, palmiyeler, çamlar. Tabii bu kadar doğal yaşam olunca karafatmalar, kakalak gibi çeşit çeşit böcek de fink atıyor.

Ağustos'da gittim ama kesinlikle sinek olmadığı için, hiç bir şekilde klimaya gerek olmuyor. Eğer ev çok içerde değilse, mutlaka püfür püfür esiyor genelde. İnsan geceüşüyor hatta.

Evler kiralanabiliyor. Yerine ve içine dikkat etmek lazım. Bazı evler çok güzel yenilenmiş ama bazıları eski vaziyette. Gerçi güzel ev ve güzel lokasyon ile bilhassa 3 yatak odalı evlerin kirası aylık 6000-7000 civarında. Biz ise hemen yönetim binasının orda sahile oldukça yakın bir evde kaldık, ve 4000 verdik. 5 kişi + bir bebek ile, çift teraslı ve barbekülü evde sakin huzurlu bir tatil geçirdik.

Datça sakin, henüz kapitalizmin uğramadığı doğal güzellikleri çok fazla olan bir beldemiz. İnsanlar henüz samimiyetini kaybetmemiş. Çok güzel sakin bir sürü koy var civarda. Ama arabasız oralara ulaşmak zor tabii ki.

Son olarak ise plajdan bir görüntü ile sizleri başbaşa bırakıyorum.

Hiç yorum yok: