19 Eylül 2009

12 Dev Adam !

Uzun zamandır o sahanın, aldıkları paranın, ünün, NTV'nin gösterdiği ilginin hakkını verdiğini düşündüğüm bir takım vardı sahada. Bu kadar dengeli oyunculardan oluşan, girenin çıkandan farkı olmayan ve dolayısıyla oyuncu girse de çıksa da rahatsız olmadığı takım için oynayabildiği bir kadro mücadele etti.

Bence sonuç başarılı, biz bir çok olayı çok küçümüsüyoruz; hemen Avrupa Şampiyonu olalım, hemen UEFA'da Türk finali vs. Bu işler öyle kolay olmuyor. Hele her sene tekrar kadrosu yenilenen takımların oyuncuları için, kazandığı parayı hazmetmek İstanbul gecelerinde ve gündüzünde hiç kolay değil. Çünkü İstanbul insana yaptığı işe odaklanamaması için her türlü şartı ve ortamı sunuyor fazlasıyla.

Orta-3 dü İstanbul finallerinde Çavuşoğlu ile oynuyoruz. O zaman Çavuşoğlunda Kerem ile Hido takım arkadaşı ama biz tabii basit rakibiz Hido oynamıyor. Takibim ve tanışıklığım bir çok insandan evvel taa o zamanlardan başladı.
Lafı dolaştırmadan söyleyim, Hido hiç bir zaman bir Nowitzki, Parker ve benzerler gibi süperstar oyuncu olmadı, olamadı. Ama bunu maalesef ne gazeteciler ne antrenörler anlamadığı için Hido'ya halen superstar muamelesi yapılıyor ve Hido son topları kullanmaya çalışıyor ancak sonuç genelde hüsran oluyor. Bu psiokoloji değişik bir şeydir, kendim şahsen antremanların ve tek pota maçların agresif yüksek yüzdeli oyuncusuydum ama o sahaya çıkmak, seyirciye oynamak, hele son topu kullanmak değişik bir soğukkanlılık, toptan değişik bir psikoloji istiyor. Ama bu bir çok Türk oyuncu da yok maalesef. Sanırım buna en yakın insan Sergen Yalçın'dı halende onu geçebilecek şahsiyet yok kanımca.

Hido'nın yapmaya çalıştığı bu son topu kullanma, superstar edalarını zamanında Kerem'de hayal etti, yapmaya çalıştı, ama sonuö hüsran oldu çözümü yurtdışına gitmekte buldu ama bu turnuvada gördük kü Kerem artık saha içindeki kendi pozisyonunu ve rolunu iyi algılamış, hazmetmiş ve bunun gerçekten hakkını veriyor bir çok maçta Orhun Ene iddiası ile çok güzel dakikalar sergiled, ilk kez Kerem'i takdir ettim helal olsun dedim.

Bu ülkede sportif başarılar, yorumları, görevleri, hedefleri ve şartları iyi analiz edip iyi yorumlayabildiğimiz zaman gelecek. Her sene Çeyrek Final hedefi ile başlayan Şampiyonlar Ligi maçları, UEFA'yı almamamız için sebep yok manşetleri ile bu kupalar gelmiyor. Projelendirme, planlama, çalışma ve sakinlikle oluyor kanımca; yoksa Sir Ferguson o kadar basit oyuncularla bu derece başarılı olabilir mi?

Hiç yorum yok: