20 Mart 2009

Hambuger !

Dün yazdığım yazı maalesef netin gazabına uğradı ve silindi, bende tekrar yazamadım
ama bugün daha derli toplu bir yazı çıkacak sanırım.
Önce Kurtlar Vadisi Polat,
Böyle saçma sapan ifade ve sallamalarla (ki bu ifadeler bizim blogumuza yakışmaz) bakınız; "Kayseri maçından önce bana birisi Lincoln 30.dakikda oyuncan atılacak dedi" başkanlık yapılmaz, ayıptr günahtır. Sonra da federasyona salla bir ton. Vay anam vay.
Yahu peki Lincoln'ü Schalke'den alırken deli paralara, kimse bu adam problemli nazlı, şımarık sorunlu bir adam, Türkiye gibi yıldız yönetimi başarısız ve feci bir ülkede o adamı oynatamazsınız demedi mi? Bir çok insan dedi, e siz getirdiniz. Noldu dün akşam? Nerede o inanılmaz futbol adamı? Siz herşeyi iyi doğru yapıyorsunuz, çok dik ve terbiyeli duruyorsunuz sonra ona salla buna salla.
Sayın Polat, sizde maalesef Demirören gibi sallamalarla iş yapmaya çalışıyorsunuz. Eğer sıkıyorsa kayseir maçından önce lafı sana kim söylemiş açıkla ! Açıkla ki sen misin eğri o şahıs mı öğrenelim. Eğer açıklamıyorsan şikayet edemezsin, açıkla yolsuzluk ve eyyama savaş aç, sorun incelensin ortaya çıkarılsın. O zaman gerçi sanırım sizde gülle altına gidersiniz. O yüzden yemez. İnanılmaz çirkin - miğde bulandırıcı oynuyorsunuz, sadece sizde değil elbet, ve biz size başkan diye biyat ediyoruz memlektteki bir ton ahlaklı, vicdanlı gence de kötü örnek oluyorsunuz.
Hemen gelelim Korkmaz'a ; Bülent hoca akıllı adam. Başarılı olmasını da istiyorum. Ancak şu anda sırıtıyor. Kayıplar artacak ve Bülent hoca sorgulanacak. Verilen kredi içinde yükselişe geçerse ne ala, aksi halde maalesef bir önemli adayı daha kaybetmiş olacağız; bakınız rıza, ertuğrul, vb. gibi.
Önce hocanın basın toplantılarına bakın. Seçtiği kelimeler, ifade tarzı kesinlikle çok iyi niyetli, akıllıca ve planlı konuşmalar yapıyor ancak çok acemi olduğu için ve henüz o seviyede olmadığını kendisi de görüyor ve 2-3 kelime ile ifade edeceği şeyleri 7-8 kelime kullanarak ifade ediyorki, bu kendisini kabul ettirme çabasından ve az da olsa güven eksikliğinden. Evet bunlar normal ancak bunların sahada yansımaları oluyor.
Dün akşam ve evvelki maçta da oyuncu değişikliklerinde ve zamanlamalarında ciddi tereddütler yaşadığını görüyoruz ve sonucunda verilmiş yanlış kararlar giden bir tur.
Lincoln'ün maç içinde hiç bir katkısı olmadığı ciddi halde gözükürken o kadar beklemesi çok luzümsuzdu. Takımın direncini çok erken hatta 2. yarı basinda arttırabilirdi. Nonda-Karan-Baros 3lemesinden daha faydalı olacak Kewell'in mutlaka ileriye çekilmesi olacaktı. Sabri gibi 2 kişilik oynayan bir adam yerine Serkan çıkarılmalıydı. Maalesef geç değişiklikler ve yanlış yorumlar güzel giden geceyi kötü sonlandırdı. Hocaya destek vermeliyiz sabretmeliyiz. Ancak bu sene şampiyonluk ciddi anlamda tehlikeye girmiştir, bilhassa lincoln 'un eksikliği kadar diğer oyuncuların ciddi sakatlıkları ve hocanın kritik zamanlarda verdiği yanlış kararlar ile.
Bazı hocalar erken aşta ciddi karar hamleleri ile ön plana çıkabilmekte ancak maalesef bu özellik
genellikle Türkiyedeki genç antrenörlerin hiç birince tam anlamı ile bulunmamaktadır. Bülent hocanın kayseri tecrübesinden sonra mutlaka camiaya alınması ve yetiştirilmesi lazım idi. Ancak herşey için geç ve inşallah hoca evvelden dediğimiz gibi kısa zamanda çabuk yol alır.

Hiç yorum yok: