10 Mart 2009

Bilim ve Siyaset


Siyaset ve devlet'de hiç istenmeyen şeyler oluyor. Bunlara değinmek istemiyorum, ama bugün itibari ile öğrendiğim bir haber ve doğru olduğundan şüphe etmemi gerektirecek bir durum yok ortada.

Haber şudur :

Mart sayısı için Darwin'in 200. doğumgünü vesile ile 15 sayfalık içerik hazırlanmış, ancak yayına çıkmadan evvel hem bu içeriği hazırlayan düzenleyen imzası olan Genel Yayın Yönetmeni Dr. Çiğdem Atakuman görevden alınmış. 15 sayfalık içerik ve kapak değiştirilerek derginin çehresi sansüre kurban gitmiştir.

Diğer sevimsiz bir çok gelişme yanında maalesef bu haber çok ürkütücü ve insanin şüphesiz tereddütler ve korkular yaşamasına sebep oluyor.

Peki yönetmeni görevden alan kişi kimdir;

Prof. Dr. Ömer Z. CEBECİ - TÜBİTAK Başkan Yardımcısı
1950 yılında Ankara’da doğan Ömer Cebeci lisans ve yüksek lisans derecelerini ODTÜ Kimya Mühendisliği’nde aldıktan sonra ABD’de Iowa Devlet Üniversitesi’nde malzeme mühendisliği alanında doktora öğrenimini 1977 yılında tamamlamıştır. 1984’te doçent, 1990’da profesörlük unvanlarını alan Ömer Cebeci 1978 -1980 yılları arasında ODTÜ’de, 1980-1989 yılları arasında Kral Abdülaziz Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak çalışmıştır.

Bilim adına inanılmaz çalışmalar için gittiği Kral Abdülaziz Üniversiteinde çalışması çok önemli bir gösterge gibime geliyor. Kimsenin hakkını yemek istemem ama görev yaptığı dönemin tamda darbe öncesi başlaması ve demokrasiye dönüş sürecine denk düşmesi ilgi çekici değil mi?

Daha bilimli ve toleranslı günlere inşallah.

Hiç yorum yok: